Mental trening

Mental trening er et tema som får større og større oppmerksomhet både i idrett og i hverdagslivet.

Begrepet kan noen ganger virke litt uklart, men i korte trekk handler det om å styrke sine mentale ferdigheter for å kunne prestere bedre, fungere bedre og ha det bedre.

Gjennom mental trening kan du blant annet oppnå forbedret motivasjon og selvtillit, bli flinkere til å mestre stress, lære deg å justere spenningsnivået i kroppen, samt forbedre konsentrasjonsevnen slik at du klarer å fokusere på de riktige tingene til riktig tid. Du kan også bli også flinkere til å håndtere pressede situasjoner, slik at du klarer å prestere på ditt beste i viktige kamper eller andre prestasjonssituasjoner.

Dersom du jevnlig befinner deg i situasjoner hvor du trenger å prestere på ditt beste, kan mental trening hjelpe deg med å løfte prestasjonene dine til et enda høyere nivå.

Kan mental trening være noe for deg?

Svaret er et klart og rungende ja.

Dersom du driver med idrett er mental trening en viktig del av treningshverdagen. Det kan hjelpe deg med å yte bedre på trening, være bedre forberedt til konkurranse og å holde hodet kaldt i avgjørende situasjoner. Kort sagt kan det gjøre deg til en bedre idrettsutøver.

Dersom du ikke driver med idrett, er det likevel mye å hente på mental trening. Motivasjon, selvtillit og evne til å håndtere stress er bare noen av egenskapene som kan forbedres ved hjelp av systematisk mental trening.

Jeg tilbyr mental trening for enkeltpersoner over Skype eller telefon. Jeg er også tilgjengelig for å holde foredrag for grupper og lag om mental trening og idrettspsykologi.

Spørsmål om mental trening? Ta kontakt!

Fra et foredrag for skandinaviske skøytetrenere i regi av Norges Skøyteforbund.